Varkenskoteletten Alabama

 

Een eenvoudige stoofschotel van koteletten met tomaten.

Smaakt opgewarmd nog lekkerder, omdat de smaken dan goed vermengd zijn.

 

  Ingrediënten: 6 personen

  • 6 grote varkenskoteletten

  • 1 middelgrote ui, gehakt

  • 2 teentjes look, fijngesneden

  • 6 grote, gepelde en van zaadjes ontdane tomaten, in stukken gesneden

    OF 1 groot blik tomaten, vocht afgegoten, in stukken gesneden

  • 3,5 dl kippenbouillon

  • 1 eetlepel verse tijm

  • peper en zout naar smaak

  Bereiding:

  1. Bak de koteletten aan beide zijden bruin.

  2. Giet het braadvet af.

  3. Voeg de overige ingrediënten toe en laat 1 uur sudderen of totdat het vlees heel mals is.

  4. Kan vooraf worden klaargemaakt en later weer worden opgewarmd.

  5. Serveer met rijst.