Varkenskoteletten Alabama
|
Een eenvoudige stoofschotel van koteletten met tomaten.
Smaakt opgewarmd nog lekkerder, omdat de smaken dan goed vermengd zijn.
Ingrediënten: 6 personen
|
-
6 grote varkenskoteletten
-
1 middelgrote ui, gehakt
-
2 teentjes look, fijngesneden
-
6 grote, gepelde en van zaadjes ontdane tomaten, in stukken gesneden
OF 1 groot blik tomaten, vocht afgegoten, in stukken gesneden
-
3,5 dl kippenbouillon
-
1 eetlepel verse tijm
-
peper en zout naar smaak
|
Bereiding:
|
-
Bak de koteletten aan beide zijden bruin.
-
Giet het braadvet af.
-
Voeg de overige ingrediënten toe en laat 1 uur sudderen of totdat het vlees heel mals is.
-
Kan vooraf worden klaargemaakt en later weer worden opgewarmd.
-
Serveer met rijst.
|